5 прихованих трюків в Facebook, про які варто знати

секрети фейсбук

Більше мільярда людей щодня використовує Facebook, але далеко не всі знають, на що насправді здатен цей дружній сайт. Його постійно оновлюють, і ніхто, крім самих богів фейсбук» не може встежити за тим, як змінюються алгоритми соцмережі. Журналісти Time назвали п’ять прихованих прийомів, які дозволять вам завжди тримати під контролем цю гру.

Знайти найперше повідомлення

Відправитися в минуле можна і без нескінченного скролінгу стрічки повідомлень. Найпростіший (але не швидкий) спосіб знайти ваше перше повідомлення одному — це завантажити всі Facebook-дані. Для цього потрібно перейти в налаштування безпеки і пройти по посиланню в самому низу. Але, щоб витягти з отриманого архіву корисну інформацію, вам доведеться витратити багато годин, в залежності від того, наскільки активний ви користувач.

Є спосіб і швидше. В десктопної версії Facebook зайдіть на мобільну версію сайту. Потім клікніть на потрібну листування і відкрити в новій вкладці або вікні посилання «Дивитися більш старі повідомлення» вгорі сторінки.

У цьому новому вікні буде довгий URL з великою кількістю цифр. Знайдіть ділянку виду &start=7. Цифра 7 тут позначає номер повідомлення, починаючи з останнього. Щоб побачити самі ранні повідомлення, які ви надіслали вашому другу, потрібно ввести замість сімки число, еквівалентну сумі повідомлень в вашій листуванні. Щоб дізнатися, скільки всього їх було, зайдіть в сполучення з цією людиною в десктопної версії, проскрольте повідомлення вгору, і на мить ви побачите посилання виду «Завантаження більш старих повідомлень (661)» — ця цифра і є загальна кількість повідомлень в листуванні, за винятком тих, які ви проскроллили.

Вам залишилося ввести цю цифру в вищезазначений довгий URL замість сімки — і справу зроблено. Перед вами самі перші повідомлення у вашій листуванні з одним.

Вимкнути сповіщення про прочитання

Намагаєтеся когось ігнорувати? Тоді ви очевидно не фанат сповіщення про прочитання — цій маленькій написи «Seen» або «Прочитано», яка щоразу з’являється під повідомленням, ледве ви його відкрили.

Відключити повідомлення у самому Facebook не можна — такої опції не передбачено. Але є варіанти. Для Chrome можна встановити додаток Facebook Unseen App. Також є Crossrider’s Chat Undetected, яке працює не тільки з Chrome, але також з Firefox і Internet Explorer. Можна заблокувати повідомлення про прочитання і в новій версії AdBlock Plus. Активувати цю функцію можна в налаштуваннях розширення. Однак, Facebook не схвалює таких дій з боку користувача і попереджає про це у своїй політиці безпеки.

Приховати історію активності

У мобільному месенджері Facebook є ще одна категорія повідомлень, яка може не подобатися поборникам приватності в соцмережі. Це повідомлення активності виду «Active 1m ago» або «Останні дії 1 хв.»

На жаль, не існує ні вбудованого в самому Facebook методу позбутися від цих повідомлень, ні сторонніх додатків, на те заточених. Єдине, що ви можете з цим зробити — видалити з вашого телефону Messenger і користуватися тільки десктопної і мобільного версій соцмережі.

Максимізувати приватність фотографій

Як ви думаєте, що люди першим побачать, коли потраплять у ваш профіль? Для цього перейдіть у свій профіль і натисніть на посилання «Подивитися».

Тепер ви дивитеся на свій профіль чужими очима. Facebook при цьому відразу ж повідомляє: «Пам’ятайте: об’єкти, приховані Хроніки, як і раніше будуть доступні в результатах пошуку, Стрічці новин та в інших місцях на Facebook». Так воно і є. Ви могли помітити, що якщо вбити в пошук по Facebook «Фотографії Джон Доу», то ви побачите навіть ті його фото, які він приховав. А все тому, що він міг бути відзначений на фотографіях друзів з публічним доступом. І ви теж могли.

Якщо ви відзначені на фотографіях з публічним доступом або з налаштуваннями видимості для «друзів друзів», то ваші фото можуть побачити незнайомі вам люди. Як дізнатися, які непристойні фото могли потрапити на загальний огляд? Зайдіть у ваш «Журнал дій», потім у вкладку «фотографії», а потім «фотографії з вами» та подивіться, які фото доступні всім, які тільки друзям, а які друзям друзів.

Якщо ваш друг опублікував фотографію з вами з публічним доступом, вам залишиться тільки попросити його видалити або приховати цей знімок. Або хоча б видалити відмітку про те, що на фотографії — ви.

Перевірити спам

Ви могли не знати, але це так. Повідомлення, які ви отримуєте не від друзів, можуть потрапляти в прихований поштову скриньку, який, на думку більшості, є спам-фільтром для докучливих ивентмесседжей. Щоб їх подивитися, зайдіть в повідомлення і перейдіть у вкладку «Інше».

Якщо у вас видався нудний вечір, і абсолютно нічим зайнятися, покопатися в цій самій папці. Можливо, в ній ви знайдете що-небудь цікаве. Або навіть свою любов. Адже не за горами день Святого Валентина…

5 прихованих трюків в Facebook, про які варто знати
Оцініть сторінку

Найкращий спосіб подякувати - поділитись статтею в соцмережах